Saveti za uređenje terase

Ako ste ove sezone planirali da konačno sredite svoj prostor za opuštanje nakon vrelih dana u gradu sada je pravi momenat. Terase su idealan prostor za kreiranje privatne oaze na kojoj možete uživati pod suncem bez napuštanja svog stana.

Većina terasa ima manji prostor, samim tim je malo teže da napravimo ono što smo zamislili i učinimo da na njoj može da se uživa. Uz pomoć naših saveta, pokušajte da napravite makar mali deo svog mira na kom ćete odmarati tokom vrelih letnjih dana i još lepših noći.

Od poda do plafona
Ono što je prvi korak pri uređenju terase jeste da je očistite od svih nepotrebnih stvari koje su se tokom zime gomilale na njoj. Ukoliko niste zadovoljni izgledom balkonskih pločica, savetujemo da odaberete one koje imitiraju drvo. Sada ih na tržištu ima mnogo, od svetlijih do tamnijih nijansi, kao i sjajne i mat, pa će to biti pun pogodak za kombinovanje sa ostalim nameštajem. Ofarbajte ogradu i okrečite zid ukoliko ima potrebe, jer ćete time uneti mrvicu osveženja koju će svi da primete.

Udobnost na prvom mestu
U slučaju da ste ograničeni prostorom za sedenje i želite da kreirate nešto što će se kao saliveno uklopiti u vaš prostor, možete jednostavno kreirati klupe i stočić uz pomoć drvenih paleta. Potrebno vam je svega nekoliko šrafova, par udobnih jastuka i to je to. Ako želite, možete da kupite i manje dušeke ili veće sunđere, obučete ih u materijal koji želite i imate najudobnije klupice samo za vas. Dodajte još nekoliko jastučića u boji i odmor može da počne! 

Zelena oaza
Naučno je dokazano da cveće ne samo što lepo izgleda i miriše već utiče i na raspoloženje ljudi, štaviše popravlja ga. Cveće sam prostor čini svežijim i vedrijim, a samim tim i prijatnijim za boravak u njemu. Dekorišite zelenilom, ubacite poneku saksiju sa cvećem, puzavicu i vaša mini zelena oaza biće upotpunjena.

Potpun ugođaj
Kada ste estetski sve završili, pobrinite se za atmosferu. Potrudite se da sve izgleda ušuškanije i toplije. Koristite mirisne sveće, fenjere, solarne lampe, lampione, ukrasite zid fotografijama, hvatačima snova, vedrim bojama i napravite od svoje terase mesto za potpuno opuštanje.

Ukoliko su vam se dopali naši saveti i motivisali vas da napokon sredite svoje terase, podelite ovaj tekst i motivišite i vaše prijatelje. Ako imate neki dodatni savet koji bi nama dobro došao – pišite nam! 🙂 

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam