Srce od hleba za mališane iz Zvečanske

Objavljeno 17.10.2016. od Milena Obradovic

Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba organizovali smo 14. oktobra u Beogradu dečiju radionicu “Deca mese za decu”, u okviru koje su naši maleni sugrađani mesili hleb u obliku srca za svoje drugare iz Centra u Zvečanskoj.

U svetu se, ove godine, Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane. Želeli smo da ukažemo na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250 000 tona hrane! Po prvi put, kroz akciju ”Deca mese za decu”, uključili smo i naše mališane i kroz edukativnu radionicu u pekarskom centru približi im način pripreme jedne od najčešće konzumiranih namirnica.

U radionici učestvovala su deca od I do IV razreda osnovnih škola iz Beograda. Uz pomoć voditelja Dekija Pantelića i drugih poznatih ličnosti, mališani su saznali više o tome kako se priprema prva ljudskom rukom pravljena namirnica, dok je klovn Marko svojim šalama i akrobacijama čitavu akciju učinio još zanimljivijom i deci i odraslima.

Mališani su se pokazali pravim kulinarskim majstorima i napravili su, uz pomoć profesionalnih pekara, nesvakidašnji hleb u obliku srca, koji su istog dana uručili Centru za zaštitu dece u Zvečanskoj, gde su se svi zajedno lepo družili i jedni drugima pokazali koliko je važno da se uvek trude da budu vredni i humani.

Milena Obradović, marketing menadžerka u kompaniji Lesaffre, prenela nam je delić atmosfere sa edukativnog druženja:

“Već treću godinu zaredom uoči Svetskog dana hleba koji se obeležava širom sveta nastavljamo da, u saradnji sa našim najvećim partnerom, doniramo pecivo mališanima iz domova i centara za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Ove godine smo uključili i naše male sugrađane koji su pokazali veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj.”

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam