Uređenja stana kao nekada kod bake

Objavljeno 13.06.2017. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Ako i vi hodate hodnicima nostalgije, sigurno često „zavirite“ u bakinu staru kuću. Odmah se prisetite  i sprecifičnog  mirisa, mirisa vašeg detinjstva, a i u sećanju se pojavi estetika kuće koja je zaista posebna.

Na zidovima su ukrasni tanjiri, možda su vas zbunjivali dok ste bili dete, pitali ste se zašto oni stoje tu. Sigurno je, fascinirali su vas. I uvek ste primetili kada im baka promeni mesto.

Ako razmislite, šta možda fali vašim zidovima, možda je baš to taj „šmek“ koji je bakina kuća imala. Ko kaže da ne može da se spoji moderno i rustično?! Moguće je da vam negde stoje ukrasni tanjiri sa kojima ne znate šta ćete. Vreme je da ih okačite na vaše zidove, vraćaju se u modu!

Pored tanjira na zidovima, sigurno se sećate i da vam je posuđe u bakinoj kući  bilo na dohvat ruke.  Nekada su šolje stajale na otvorenim policama, koje su nisu bile ništa drugo nego horizontalne daske pričvršćene za zid. Ukoliko vam ovo nedostaje, znajte da je odlična vest to što se ove police opet vraćaju u kuhinje. Ovo znači ne samo da se posuđe lakše uzima i vraća, već i da ono samo postaje deo enterijera. Naravno, na ove police ćete stavljati šolje i čaše, teže posuđe će i dalje biti u kuhinjskim ormarićima.

Zidovi definitivno mogu da budu kao iz galerije i u vašem domu, moguće je da imate sliku koju ste dobili na poklon i ne znate šta sa njom.  Okačite je tamo gde niko ne očekuje, npr.  u kupatilo.  Ukoliko ne volite teške i upadljive ramove, slobodno okačite sliku bez rama, to je trenutno u trendu.

Ukoliko želite da uštedite prostoru u stanu, jedna praktična stvar jeste da deci nabavite krevete na sprat. Ovo ne samo da će dati sobi na prostoru već će u nju uneti i zabavu. Koje dete ne voli krevet na sprat?!

Ove ideje vam mogu pomoći da svoj životni prostor preuredite i osvežite. Retro momenti su opet u modi, a imaju i posebnu emotivnu vrednost, vraćaju u trenutke detinjstva. Sa druge strane, vaš životni prostor ovom igrom starinskog uređenja stana i modernog nameštaja dobija na autentničnosti.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam