Vreme je za zimnicu: 4 recepta za peciva s ajvarom

Došlo je naše omiljeno doba godine! Stiglo je vreme kada se sprema ajvar. Dvorišta (a i neke zgrade) mirišu na pečene paprike. Porodica se skuplja i ljušti ih, deca žele da učestvuju u svakom koraku. Nakon toga se isprva osećaju kao da su jako važni i zaslužni za to što su obavili veliki deo zajedničkog posla. Ubrzo, kada se oduševljenje smiri, probudi se žaljenje zbog peckanja u vrednim prstima koji ipak nisu bili spremni na ljutinu paprika.

Kada se sve sabere, ostaje zadovoljstvo i tegle najukusnijeg dodatka jelima.

Ajvar bi trebalo da se čuva za zimu, ali, ako smo iskreni prema sebi, niko nije dočekao zimu, a da ne otvori bar jednu teglu. Ako smo sasvim iskreni, niko se ne zaustavlja samo na jednoj tegli.

U nastavku vam donosimo predloge kako da najbolji način iskoristite ove prve tegle, a, zašto ne, i neke kasnije.

Pogačice su odlično rešenje za doručak, večeru i užinu. Ako spremite pogačice sa ajvarom, dobijate savršeno rešenje za svaki trenutak tokom dana. Mekane i hrskave, one se prosto tope u ustima.

Ajvar se savršeno slaže sa svakim testom, a, pored toga, sa sirom predstavlja super ukusnu kombinaciju. Idealan način da ostvarite potpunu harmoniju ukusa jeste da probate recept za kiflice sa sirom i ajvarom. Izvesno je da ćete ovaj recept iznova koristiti.

Ako tražite perfektnu pogaču za nedeljni ručak, verovatno je da ste je pronašli. Pogača sa ajvarom izgleda sjajno i bogato, a ukus je u potpunosti u skladu sa njenim izgledom. Sigurno će je svi u vašoj porodici obožavati.

Konačno, isprobajte i štapiće sa ajvarom. Gotovi su za tren oka, a magiju ukusa koji volite ćete osetiti svakim zalogajem.

Ako još niste pripremili ajvar, potrudite se da u pripremi uživate sa bližnjima. Verovatno čuvate bakin recept, koji je i ona naučila od svoje bake. Prenesite ga dalje kako bi nastavio da živi u vašoj porodici.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam