Zašto toliko volimo pužiće?

Objavljeno 29.11.2019. od Mesimo zajedno

Kada volimo određene ukuse, najčešće istovremeno volimo i kako izgleda ono što nam je ukusno. Jednostavno, izgled i ukus idu ruku pod ruku, a iskusne domaćice to najbolje znaju. Jedan od takvih primera je i testo u obliku puža: bilo da je veći, bilo manji puž, ovaj oblik nam često izgleda primamljivo kada treba da se oprobamo u novim kulinarskim poduhvatima.

Zašto je to tako?

Jedan od razloga je relativno jednostavan postupak u pripremanju, a konačni rezultat uvek ispadne kao da smo sate i sate uložili u njegov izgled. Puževi ili pužići uvek izgledaju kompaktno, a pored toga, pred nama je čitav niz filova i punjenja koji možemo iskoristiti u ovom receptu, tako da nam nikad neće nedostajati inspiracije. Zbog toga je ovaj oblik zgodan i za slane i za slatke recepte.

Naša preporuka su, pre svega, puž pica, puž pogača i slana puž pogača. Ovi recepti su pogodni ako želite da napravite nešto što voli cela porodica i čemu ne treba puno vremena da bude gotovo. Sa druge strane, slaniši kao što su Popaj zavrzlame, pužići sa ajvarom, pužići sa sirom i pužići sa prazilukom i kobasicama idealni su ako želite da pripremite lagane zalogajčiće, čiju veličinu možete sami da odredite.

Ukoliko biste radije probali slatkiše, naše preporuke su puž sa kruškama, pužići sa makom, šareni pužići i pužići sa lešnikom, između kojih možete da se odlučite, u zavisnosti od toga da li više volite slatkiše sa voćem, čokoladom ili koštunjavim voćem. Naravno, ovde nije kraj idejama: oslobodite se da eksperimentišete i budete kreativni u svojoj kuhinji.

Jesen je ono doba godine kada, pored toplote i osećaja ušuškanosti, volimo i neodoljive mirise koji nas podsećaju na dom. Ne dozvolite da ova jesen prođe bez užitaka za sva čula i uživajte u pužićima, i tokom pripreme i tokom degustacije.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam