Oznaka recepta: džem

Recept

Pletenice od testa

POTREBNE NAMIRNICE: Za testo: – 500 g brašna T-500 – 20 g Alfa kvasca – 1 kašičica + 2 kašike šećera – 100 ml tople vode – 150 ml mleka – 40 ml ulja – 1 kašičica jabukovog sirćeta – 1 kašičica soli – 5 g praška za pecivo I još je potrebno: – džem...

Recept

Buhtle sa džemom od šumskog voća

Buhtle ne moraju da se mažu dodatno jajetom ako ne volite. Dovoljno je to što ste ih premazali pre pečenja puterom i posuli šećerom u prahu. Posle pečenja namažite ih ponovo puterom i ostavite da se ohlade.Da vam džem ne bi cureo tokom filovanja stavite ga prethodno u zamrzivač. Postaće čvrst ali i dalje maziv i lako će te ga kašičicom zahvatati. Koristila sam pravi puter, koji može da se kupi u mlekari na svakoj većoj pijaci.

  • 1
  • 2