Kifle mozete puniti kremom i posuti secerom u prahu.
Oznaka recepta: Kifle
Pekarske kifle
Za testo: 500 g brašna 300 ml voda 1/2 kockice alfa kvasca 50 ml ulje 1 kašika so 1 kašika śeçera Za slani preliv: 100 ml voda 3 kašike brašna 1 kašičica so Priprema: U mlakoj vodi rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Uliti rastvoren...
Turske kifle
Ovog proleća rešila sam da isprobam recep koji je deo turske kuhinje.Nisam se pokajala.Kifle su veoma mekane i fantastičnog su ukusa,te je zato ovo moj omiljeni prolećni recept.Obradujte svoju porodicu ovim predivnim pecivom.
Kifle, mini lepinjice i lepinje kao iz pekare
Pecivo dok se hladi neka bude pokriveno. Ako volite da korica bude mekana onda pecivo namažite vodom posle pečenja, pokrite i ostavite da se hladi.Kifle mogu da se koriste za sendviče slane ili slatke ili da se jedu ovako. Lepinje takodje. Mini lepinjice presecite i filujte po želji slanim nadevom, salatom i dobićete mini sendviče.
Integralne kifle
Kifle ne moraju da stoje dodatno jer testo naraste dok ih pravite a za to vreme zagrejete rernu. Umesto mleka možete da koristite samo vodu.Izadje 20 velikih kifli.
Bavarske kifle
Slane kifle sa pavlakom
Pekarske kifle
Slatke kifle
- 1
- 2