Testo za pogaču: 1kg brašna, 1 kašičica soli, 1 kockica Ajfa svežeg kvasca, 225ml mleka, 125ml vode, 100g masti, 2 žumanceta i 100ml ulja. Priprema: U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu , šećer, žumanca i brašno....
Oznaka recepta: slavska-pogaca
Recept
Kraljevska pogača
Od brašna i vode smo napravili i ukrase koje možete napraviti od kalupa – listiće, cvetove … Ja koristim osveštenu vodu kada pripremam slavsku pogaču. U sredinu pogače zabodite parče osvećenog bosiljka. Ukoliko vam se desi da ukras malo zagori, razmutite brašno u vodi i premažite ukrase, oni će pobeleti kada se osuše. I naravno budite uvek srećni i zadovoljni kada pravite slavski kolač
Recept
Slavska pogača
Pre pripreme svi sastojci treba da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi, da bi testo bilo vazdušastije.
Recept
Svečana pogača
Recept
Pogača „Potkovica“
Recept