Oznaka recepta: slavska-pogaca

Recept

Pogača

Testo za pogaču: 1kg brašna, 1 kašičica soli, 1 kockica Ajfa svežeg kvasca, 225ml mleka, 125ml vode, 100g masti, 2 žumanceta i 100ml ulja. Priprema: U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu , šećer, žumanca i brašno....

Recept

Kraljevska pogača

Od brašna i vode smo napravili i ukrase koje možete napraviti od kalupa – listiće, cvetove … Ja koristim osveštenu vodu kada pripremam slavsku pogaču. U sredinu pogače zabodite parče osvećenog bosiljka. Ukoliko vam se desi da ukras malo zagori, razmutite brašno u vodi i premažite ukrase, oni će pobeleti kada se osuše. I naravno budite uvek srećni i zadovoljni kada pravite slavski kolač