Oznaka recepta: Srednje

Recept

Uskršnje gnezdo

Jedno od omiljenih uskršnjih peciva koje spremam sa svojom ćerkicom i kome se ona uvek raduje. A sem dobre zabave u kuhinji, deci na ovaj način prenosimo i ljubav prema tradiciji, pripremi domaće hrane i iznad svega- stvaramo uspomene kojih će se uvek rado sećati.

Recept

Novogodisnja bakina pogaca

Za vreme novogodisnjih praznika, baka je bila u kuhinji, vredno spremala praznicni rucak, dok su joj mama I strina pomagale. Mirisi su se sirili, ali nista nije rasirilo nozdrve kao miris pogace koja se pece. Sa sirom ili ajvarom, kako god, bila je vrhunac praznicnog rucka za nas I cesto bismo je, kada nas niko ne gleda, uzimali sa pleha tek prohladjenu I trpali u usta, pre rucka. Samo bi nas tragovi prosutog susama odavali, ali deka bi uvek preuzimao krivicu I govorio da on nije mogao da joj odoli, jer ne ide da deca “pokvare rucak.” Onda bi se […]

Recept

Vanila i cimet rolnice

Kod motanja rolata prvo malo sa strane podvrnemo testo da nam puding ne iscuri. Ja sam rolate umakala u margarin i secer, umesto mazanja. Lakse je i bolje se zalepi secer i cimet. Takodje koristila sam smedji secer. Svima bih preporucila ovaj recept, nije skup i brzo se sprema. Unutra je socno punjenje a spolja hrskav od karamele. Prijatno.