Pogača koja je jednostavna za pripremu, a izgleda jako dekorativno. Dostojna svake svečane trpeze.
Oznaka recepta: svečana pogača
Svečana česnica
Ovo je jedan od nama omiljenih običaja za Badnji dan. U ovu česnicu se stavlja i novčić, tako da svi željno iščekujemo da vidimo ko će isti naći. Ovo je jedna od meni dragih uspomena iz detinjstva i običaj koji rado poštujem i u svojoj porodici.
Novogodišnja pogača
Otkako su dočeci Nove godine rezervisani za porodicu, potrudim se oko svečane trpeze. Sa nestrpljenjem svi jedva čekaju da vide pogaču, a ja mislim da je pogača kruna svake svečane trpeze i volim da izgleda dekorativno i uvek drugačije i da svi budu oduševljeni i pre nego što probaju. Jednoj ovakvoj pogači niko neće odoleti. A ponoć teško da će dočekati.
Pogača
600+50g brašna 20g svežeg kvasca 150ml mleka 100ml vode 50ml jogurta 50ml ulja 1 jaje 1 belance 2 kašičice šećera 2 kašičice soli Za premazivanje testa: maslac sobne temperature Za premazivanje pogače: 1 žumance 2 kašike ulja Kvasac aktivirati u mlakoj vodi uz dodatak šećera. Dodati ostale sastojke i polovinu brašna. Izlupati varjačom. Postepeno dodavati...
Pogača Novogodišnja kruna
Uskršnja svečana pogača
Uz malo truda dobićete zaista divnu, mekanu pogaču idealnu za praznike.
Slavska pogača
Pre pripreme svi sastojci treba da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi, da bi testo bilo vazdušastije.
- 1
- 2