Ovo je jedan od predratnih recepata koji sam otrgla od zaborava. Milunka je bila žena iz provincije, seoska žena koja je u bugarsim ratovima izgubila muža. Da bi opstala otišla je kod brata od ujaka da radi u kafani. Znala je dobro da mesi hlebove i razna testa. Posle Prvog Sv. rata prešla je u Vojvodinu da radi kao pekarka. Tamo je spremala ovaj kolač koji je deo izmislila a deo uzela od jedne Nemice. Vrlo brzo se pročulo za tršavu pitu slanu pa su u redu čekali. Kolač se uvek spremao posle nove godine i Božića. Uvek kada su […]
Oznaka recepta: Teško
Salčići
Uskršnja svečana pogača
Uz malo truda dobićete zaista divnu, mekanu pogaču idealnu za praznike.
Kiflice
Svi sastojci treba da budu sobne temperature. Testo obavezno ostaviti na toplom, da bi nadošlo. Kiflice su po receptu moje mame. Svako ko ih proba, traži recept. Kažu: „mekane su kao duša“. Mislim da su takve, jer mama ih s dušom i pravi. Drago mi je što sam naučila i ja da mesim, mada još uvek ne mogu da je nadmašim, ona je majstor za testo Bitno da sada MESIMO ZAJEDNO, kao mala sam samo stavljala susam, a sada sve uspešno odradim i sama. Hvala ti, mami moja
Makaronsi
Makaronsi su najbolji ako odstoje 2 dana u frizideru. !Savet!,Pre nego da pocnete sa receptom, predlazem da odgledate par videa na you tubu, vezanih za ove kolacice, koji nisu nimalo laki za pravljenje
TURSKA BAKLAVA SA PISTACIMA
Ispecenu baklavu prelivenu serbetom, preklopiti drugim plehom da odstoji makar 2 sata pre sluzenja
Zavrzlame sa makom
Moja prijateljica Ana, kumovala je nazivu ovog mog slatkog peciva sa makom. Za druženje sam napravila ove slatke kolutove sa makom… Kakvi kolutovi nije zvučno, zvaće se ZAVRZLAME SA MAKOM. I ostadoše moje, Anine Zavrzlame sa makom. I meni se više dopada naziv zavrzlame sa makom.
Torta za NG: Kidy Torta
Božićna kućica od medenjaka
testo obavezno mora da odmori u frižideru da kasnije prilikom pečenja nebi došlo do deformisanja peciva – medenjaka.
Kolač sa eurokremom
- 1
- 2