Oznaka recepta: ulje

Recept

Pogača sa kefirom

Uskrs je praznik kome se svi radujemo.Tada dolazi moja sestra bliznakinja koja živi sa svojom porodicom u inostranstvu,a ovo je pogača koja joj se posebno dopada i zato je sa puno ljubavi spremam te je samim tim ovo naše omiljeno uskršnje pecivo.

Recept

Posne lepinje

Lepinje su veoma mekane i ukusne.Vreme je posta,te Vam predlažem da isprobate ovaj recept.Sigurna sam da će Vam se dopasti.

Recept

Slatke bombice

Za testo: 150 ml mleko 7 g suvog instant Vrenje kvasca 1 kašičica med 100 g šećera 1/2 kašičice soli 2 jajeta 100 ml ulje 500 g brašna Za nadev: po potrebi nutela Za premazivanje: 1 jaje Za posipanje: po potrebi šećer u prahu Priprema: Za testo: 1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,med,promešati,dodati 3...

Recept

Posna pogača

Mekana i veoma ukusna posna pogača.Božićna post je,pa zato i ova pogača krasi našu novogodišnju trpezu i naše je omiljeno novogodišnje pecivo.

Recept

Posni štapići

Ovo je moje omiljeno novogodišnje pecivo,zato što je vreme posta,te kako među nama koji se dužimo u najluđoj noći ima i onih koji poste,rado pripremam ove slane štapiće.

Recept

Pamuk pogača sa kiselom pavlakom

Za testo: 250 ml mleko 1 kesica suvog Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 1 jaje 100 ml ulje 1 kašičica soli 550 g brašna Za premazivanje: 50 g kisele pavlake Za premazivanje i posipanje: 1 jaje po potrebi susam Priprema: 1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta....

  • 1
  • 2
  • 8