Brioche peciva
Sastojci
- 800 g brasna
- 1,5 ksicica soli
- 1 kasika secera
- 1 kocka kvasca
- 1 solja otopljenog maslaca
- malo rendane limunove korice
- 1 burbon vanilin secer
- 1 belance 400-450 ml mleka
Opis

- Od navedenih sastojaka umesiti elastično testo, tečnost dodajte malo - po malo... Ostaviti testo da udupla volumen. Od naraslog testa odvajati po 4 kuglice, za svaki komad peciva, veličina loptica - po želji...
- Rastanjiti kuglice u prutice, dva stavite vodoravno, a preostala dva prutica horizontalno, podvlačeći ih ispod njih, ali jedan prvo podvučite ispod, a drugi suprotno, odozgo.Pletite trakice po želji, nema pravila, bitno je da se prutici ukrstaju,kad dodjete do kraja, oblikujte pecivo i stavite u pleh da odmara. Isto uradite i sa preostalim testom.
- Nadosla peciva premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni da lepo narastu i porumene. Gotove brioche posuti šećerom u prahu ili ih ostaviti tako, po želji.
Povezano
UKRASNA POGAČA
Komentari