Cimet-burek

Sastojci

  • 500 g brasna
  • 1kasicica soli
  • 2 kasike secera
  • 1 kocka kvasca
  • 1 jaje
  • 1 dl ulja
  • 2-2,5 dl jogurta
  • malo rendane limunove kore
  • Za posipanje
  • 1-1,5 kesice cimeta
  • 8-10 kasika secera
  • 1 vanilin secer

Opis

60'
40'
0
4
  • U prosejano brašno dodati so, šećer, rendanu limunovu koricu i kvasac. Jaje umutiti, staviti u brašno, kao i ulje, i umesiti sa jogurtom koji ste malo smlacili. Ako je potrebno, dodati tople vode i umesiti mekse testo. Ostaviti ga na toplom da udupla volumen. Nadoslo testo podeliti na šest lotica.
  • Svaku lopticu razvucći oklagijom, pomastiti, pa posuti mešavinom cimeta, šećera i vanilin šećera. Prstima utrljati po kori.
  • I poslednju, šestu koru, posuti mešavinom. Blago utapkati prstima i još malo "rasiriti" testo. Preseći ga na pola.
  • Staviti polovine jednu na drugu.Dobro pritisnuti, pa rezati trake.
  • Svaku traku spiralno uviti, pa slagati, kao burek, u nauljenu tepsiju obloženu pek-papirom.Tako uraditi i sa preostalim trakama, sve dok ne popunite tepsiju. Ostaviti "burek" da odmara.
  • Ugrejati pecnicu, premazati testo umućenim jajetom i peći dok ne dobije finu, rumenu boju.

Bonus saveti

Količinu cimeta prilagodite svom ukusu, nisam htela da preterujem jer je intenzivnog mirisa, ali-svako prema svom nahođenju neka postupi... Prijatno...

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam