Danijela Žikić Buhtle sa kremom

Objavljeno 18.12.2021. od Danijela Žikić

Sastojci

  • 100 ml mlake vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml toplog mleka
  • 1 kašičica sol
  • 50 ml ulja
  • oko 500 g brašna
  • 150 g eurokrema ili nutele
  • po želji modlice za ukrašavanje
  • 50 g šećera u prahu
  • 30 g maslaca

Opis

100'
40'
0
0
  • U mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac i 1 kašiku šećera. Izmešati da se kvasac otopi i ostaviti da naraste. U činiji sipati toplo mleko, dodati ostatak šećera, so i ulje. Dodati i nadošli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo koje se ne lepi. Testo premazati sa malo ulja, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 40 minuta.
  • Naraslo testo podeliti na 10 loptica svaku oblikovati.Uzimati po jednu lopticu i rastanjiti oklagijom na sredini dodati kašičicu krema.Spojiti krajeve testa ka sredini i oblikovati lopticu. Ponoviti postupak sa preostalim testom.
  • Loptice redjati u pleh na pek papiru. Prekriti krpom i ostaviti da narastu oko 30 minuta. Rernu zagrejati na 180 C peći buhtle oko 40 minuta.
  • Vruće buhtle premazati maslacem i prekriti krpom da se lepo ohlade.
  • Pre služenja izabranom modlicom ukrasiti buhtle šećerom u prahu i poslužiti. Uživati u odličnom ukusu! Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam