Filigransko srce

Objavljeno 09.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • oko 500 g brasna,2 kasicice soli,1 kasika secera,1/2 kocke kvasca,1 soljica ulja,oko 250 ml tople vode,1 casa kisele pavlake,oko 100 g pilecih grudi u crevu,1 jaje za premaz,po zelji semenja za posipanje

Opis

0'
0'
0
5
  • Prosejati brašno, dodati 1 kašiku kisele pavlake, ulje, pa podlivajući toplom vodom, umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da miruje. U zavisnosti od veličine kalupa, odvajati loptice za kiflice koje će ići uz rub kalupa. Meni je trebalo osam. Svaku rastanjiti u oblik elipse i iseći nožem na tri trake, ali samo do polovine.
  • Na ne isečen deo naneti kašičicu pavlake, a trakice uplesti u pletenicu.Umotati kiflicu, tako da donji kraj savijemo da se ne bi "rascvetao" prilikom pečenja.
  • Kalup obložimo pek-papirom, pa uz ivice ređamo kiflice, a u sredinu stavimo "pužić".Od ostatka testa razvučemo koru i vadimo čašom krugove. Spajamo po dva tako što između stavimo kolut pilećih grudi u crevu. Blago pritisnemo dlanom, pa sekačem isečemo osam latica, od ivice prema sredini, ali ne skroz do kraja.
  • Prstima uzmemo po dve latice i okrenemo u suprotnom smeru dvaput, spajajući krajeve.Tako uradimo sa svim laticama i formiramo cvetić. Isto uraditi i sa preostalim testom. Meni je trebalo pet cvetića.
  • Poslagati cvetiće u sredinu kalupa i ostaviti da pogača nadođe. Premazati je umućenim jajetom, posuti semenjem po želji i peći u zagrejanoj pećnici dok fino ne porumeni.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam