Filovani paketići
Sastojci
- 1 kg brasna (oko)
- 1 kocka Alfa svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 2 jaja sobne temperature
- 160 ml ulja (moze maslinovo ,suncokretovo)
- 250ml jogurta
- 250 ml mlakog mleka
- 1 zumance za premaz
- Nadev: seckani kackavalj,sunka i kiseli krastavci
- Kajmak
- Bosiljak
- Kecap
Opis

- Najpre sjediniti umucena jaja,sa jogurtom ,uljem,soli i secerom,a potom u toplo mleko izmrviti kvasac.Ne mora da nadolazi vec sve fino pomesati i dodavati brasno dok se ne dobije fino testo.Testo neka odstoji na toplom Potom kidati i praviti loptice od testa.Svaku oklagijom razviti i premazati kajmakom pa staviti na sredinu malo kecapa i nadev od krastavaca,sunke i kackavalja.Napraviti paketic tako sto testo povucemo sa svih krajeva i zavrnemo na vrhu.Premazemo zumancem i pospemo bosiljkom
Bonus saveti
Staviti svaki paketic u posebnu posudicu od folije koja ide direktno u rernu i tako se lako ispece
Peci oko 20 min na 220c
Ovo je moje omiljeno prolecno jelo,jer se moze sluziti za dorucak,uzinu ili veceru uz jogurt a moze se i jesti i sutradan jer bude meko i ukusno
Podseca na francuski kolac od testa
Komentari