Fokača sa čeri paradajzom u ulju

Objavljeno 08.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 350 g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/3 kocke kvasca,
  • 2 kašičice šećera,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • oko 175 ml tople vode,
  • nekoliko čeri paradajza u ulju,
  • 200 g pileće pizza šunke,
  • 100 g trapista,
  • 100 g mariniranih šampinjona,
  • nekoliko kašika kečapa,
  • po ukusu origana

Opis

50'
15'
0
5
  • Prosejati brašno, umešati suve sastojke, pa promešati špatulom. Dodati maslinovo ulje, pa, podlivajući toplom vodom, umesiti meko testo. Ostaviti da odmara.
  • Kad se volumen udvostručio, istresti testo na radnu površinu, pa ga rasklagijati na veličinu malo veću od pleha za pizzu. Podići malo krajeve, a sredinu izbockati viljuškom. Premazati testo kečapom, složiti listove šunke, pečurke i marinirani čeri paradajz, narendati sir i posuti origanom.
  • Peći fokaču na 200-220 stepeni da fino porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam