Kifle sa pletenicom

Objavljeno 08.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 1 kg brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kocka kvasca,
  • 1 kašika kiselog mleka,
  • 1 šoljica otopljenog maslaca,
  • 500 ml toplog mleka,
  • 300 g feta sira,
  • 1 jaje za premaz,
  • po želji semenja za posipanje

Opis

60'
30'
0
5
  • Kvasac razmutiti u malo toplog mleka sa kašičicom šećera i ostaviti da "proradi". Za to vreme prosejati brašno, dodati suve sastojke, kiselo mleko, otopljeni margarin, pa dolivajući toplo mleko i umesiti testo. Dodati nadošli kvasac, mesiti rukom dolivajući postupno mleko, da se dobije mekše testo. Kad je dobro umešeno, ostaviti ga na toplom da raste. Odvojiti kuglice, razvući ih oklagijom u vidu elipse, pa nožićem iseći donji deo na tri trake.
  • Isplesti pletenicu,malo povući trakice da se fino uplete.Staviti sir na neisečen deo, pa umotati kiflu.
  • Savijati testo dok se pletenica ne umota oko kifle, a kraj podvući pod kiflu, da se ne bi izvukao prilikom pečenja.
  • Ostaviti ih da još malo nadođu, premazati umućenim jajetom, posuti semenjem po izboru i peći u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne porumene.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam