Kosnica od maka

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 300 g brasna,1 prstohvat soli,1 kasika secera,1/4 kocke kvasca,3 zumanceta,100 g putera,100-150 ml mleka
  • Fil
  • 150 -200 g mlevenog maka,4-5 kasika secera,oko 1 dl vrelog mleka,1 vanilin secer

Opis

60'
40'
0
5
  • Prosejati brašno, dodati kvasac rastopljen u mlakom mleku, žumanca, šećer i prstohvat soli, kao i omekšali puter. Mešiti dok se ne dobije glatko testo i ostaviti ga na toplom. Za to vreme pripremiti fil, tako što mak pomešamo sa šećerom i poparimo vrelim mlekom, količinu ćete videti sami, da fil bude dovoljno gust da se fino maže.
  • Testo razvući u koru debljine 4-5 mm i seći na trake siroke 8 -10 cm, ja sam odvajala manje komade testa, razvlačila koru, filovala i presekla na pola, zavisi kako je kome zgodnije.
  • Svaku traku zarolati po sirini i seci rolate debljine 1 cm.
  • Premazati kalup za torte puterom i redjati rolate. Premazati umućenim jajetom, ostaviti da odmore taman dok se pećnica ne ugreje. Košnicu peći na 180 stepeni dok ne dobije lepu boju.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam