Kroasan kifle

Objavljeno 20.11.2021. od Svetlana82

Sastojci

  • 1/3 kvasca
  • 3dl mleka
  • 1kasiku secera
  • 2 Jaja
  • 1,5 do ulja
  • 2dl jogurta
  • 4 kas. Secera
  • 1 vanilin secer
  • Koricu od limuna
  • Brašne po potrebi
  • 1,5 margarin

Opis

5'
45'
0
0
  • Staviti 1/3 kvasca sa 3dl mleka i 1 kasiku secera
  • Za pripremu testa: Umutiti 2 Jaja sa 1,5 dl. Ulja i 2 dl. Jogurta,dodati 4 kasika secera i vanilin secer,koricu od limuna i na kraju mleko sa kvasacem,brasno dodavati dok se ne dobije meko testo koje ostavimo da naraste.
  • Kad testo naraste podeliti ga na 7 loptice,koje se razvuku u velicini palacinke
  • Na svako testo narendati margarin,pa slagati jednu na drugu,na sedmoj kori nista ne stavljati,ostaviti da odstoji 20 minuta,posle razvuci u sto tanji i veci krug,iseci na 24 trougla.Filovati kremom i valjati u kiflice.Prilikom savijanja kiflica sto vise rastezati trouglove. Savijene ostaviti u plehu najmanje 2h,jer su tada najmekse.
  • Zagrejati rernu na 250 stepeni. Staviti kiflice i kada pocnu da rumene smanjiti rernu na 150steoeni i ostaviti jos 20-25 min
  • Pecene kifle posuti secerom u prahu

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam