Kroasani sa džemom
Sastojci
- oko 600 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 200 ml mlakog mleka
- 100 ml mlake vode
- 250 g margarina
- I još:
- džem od kajsija
- 1 jaje
Opis
- Kvasac staviti u malo vode sa šećerom i kašikom brašna. Kad nadođe, usuti u brašno, dodati so, preostalu vodu, mleko, jaja i zamesiti mekše testo. Ostaviti ga da odmara 15 minuta.
- Testo podeliti na 8 jufki, svaku rastanjiti, premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju ne mazati margarinom.
- Posle 15 minuta razvući što veću koru, iseći 24 trouglića, na svaki staviti kašičicu džema i zamotati kiflicu.
- Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ulupanim jajetom i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Prijatno!
Komentari