Krofne

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 500 ml vode
  • 1 komad kvasca
  • 1 kašikica soli
  • 3 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • prah šećer

Opis

60'
20'
1
5
  • Staviti kvasac u malo tople vode da nadođe. Zatim ga umesati u brašno. Dodati mlaku vodu, so, šećer, ulje i jaje. Umesiti glatko testo i ostaviti na toplom da naraste.
  • Razviti testo debljine prsta, modlom ili čašom vaditi krugove. Ostaviti ih jos 30 minuta odmaraju pa ih onda prziti u vrelom ulju. Izvaditi ih na salvetu da se ocedi višak masnoće. Puniti ih po želji džemom ili ih uvaljati u prah šećer.

Bonus saveti

Krofne tokom prženja non-stop prelivati kašikom s vrelim uljem u kom se prže. Tako će postati loptice, a sredina će im ostati šuplja.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam