"Labudovi"

Sastojci

  • 500 g brasna
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasika secera
  • 1/2 kocke kvasca
  • 100 g maslaca
  • 2,5 dl mleka
  • 1 jaje
  • nekoliko kasika nutele
  • 1 jaje za premaz

Opis

45'
35'
0
5
  • rosejati brašno, dodati so, šećer, kvasac, omekšali maslac i sa toplim mlekom umesiti elastično testo, ako je potrebno, dodati malo tople vode. Ostaviti na toplom da raste. Oklagijom razvući testo, pa čašom vaditi krugove.
  • Na svaki krug staviti u donjem delu malo nutele, da ne ide do kraja i više da je u levom uglu kruga.
  • Preklopiti krug na pola. Zarezati nožem gornji deo kruga za dve trećine, sa desne na levu stranu.
  • Isečeni deo razvući i saviti, to će biti glava "labuda". Vrh glave pritisnuti prstima da se dobije mali trougao.
  • Nožem napraviti četiri reza na desnoj strani donjeg dela preklopljenog kruga.Odvojiti gornji sloj testa, blago ga savijajući nagore.
  • Ostaviti "labudove" da odmaraju dok se rerna zagreva, premazati umućenim jajetom i peći dok ne poprime lepu boju. Na kraju nutelom iscrtati oči i kljun.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam