Lisnati trouglići sa fetom

Objavljeno 13.06.2016. od Dijana Popovic

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 50 g svežeg kvasca
  • 200 ml ulja
  • 1 kg oštrog brašna
  • Za fil:
  • 500 g feta sira
  • 2 jajeta
  • 5 kašika susama
  • 125 g putera

Opis

30'
20'
0
0
  • Priprema 1 Brašno, mleko, šećer, so, kvasac, ulje stavti u veću vanglu i sa mlakim mlekom zamesiti testo. Testo ostaviti da nadođe 20 minuta. Nadošlo testo podeliti na 4 dela i oblikovati loptice. Loptice ostaviti 10 minuta da se odmore, zatim svaku lopticu razviti u tanju jufku. 125 g putera umutit sa 2 žumanca i premazati sve četiri razvijene jufke. Na svaku razvijenu i namazanu jufku narendati feta sir, zatim jufke uviti u rolat i iseći u trougliće. Premaz: dva belanceta malo osoliti i umutiti sa viljuškom, zatim isečene trougliće premazati sa belancetom i posuti sa susamom. Peći na 220 stepeni 20 minuta. Prijatno.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam