Ljuskavci (domaći žu-žu)

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 2 jaja
  • 3-4 kašičica ulja
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 700-800g brašna
  • 150 g margarina ili domaće masti (za premazivanje testa)
  • 100 g mrvljenog sira

Opis

15'
10'
0
5
  • Zamesiti testo od datih namirnica (mleko,jaja,ulje,šećer,so) i ostaviti testo 15min.da odstoji.
  • Zatim testo razviti što tanje i premazati ga topljenim margarinom ili sa mašću. Preklopiti testo (sve četri strane). Pa ostaviti testo da odmori 10min.Ovo ponoviti još jednom a treći put premazati razvučenu koru sa mrvljenim sirom-isto preklopiti.
  • Posle 10min.testo razviti debljine od 5-7mm. Iseći u kockice i pržiti na masnoći sa jedne pa sa druge strane. Ispržene ljuskavce stavljati na kuhinjski papir da upiju suvišnu masnoću.
  • Služiti sa jogurtom, pavlakom ili sirom....

Bonus saveti

Brzo, lagano i veoma ukusno pecivo...

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam