Mekana peciva sa sirom

Objavljeno 11.03.2016. od Dijana Popovic

Sastojci

  • Za pripremu kvasca:
  • 50 ml mlake vode
  • 50 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • Za testo:
  • 1 kg mekog brašna
  • 500 ml mlakog mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • Za fil:
  • 300 g sitnog sira
  • 100 g margarina

Opis

30'
20'
0
5
  • Kvasac, brašno, šećer, izmešati sa mlakom vodom i pustiti da nadodje.
  • Priprema testa: U činiju staviti brašno pa napraviti udubljenje, u to udubljeneje staviti nadošao kvasac, so, ulje, jaja i žumance i lagano sve fino zamesiti sa mlakim mlekom. Oblikovati veliku lopetu i pustiti da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na male loptice.
  • Svaku lopticu posebno razviti u elipsasti oblik, iseći po dužini, premazati sa margarinom staviti kašiku sira i smotati u kao na slici. Možete raditi i druge oblike po želji.
  • Sve to fino složiti u tepsiju naparavit razmak između peciva da se ne zalepe jedan za drugi, premazati sa neumućenim belancetom posuti sa susamom i krupnom morskom soli.
  • Peći na 200 stepeni 20 minuta. Tople peciva poslužiti uz mleko jogurt kiselo mleko ili kefir po izboru šta ko voli. Prijatno.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam