"Monkey Bread" sa čokoladom

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 1 kasicica soli,
  • 1/3 kocke kvasca,
  • 5 kašičica šećera,
  • 185 ml toplog mleka,
  • 1 šoljica otopljenog maslaca,
  • 1 vanilin šećer
  • Za preliv
  • 125-150 g otopljenog maslaca,
  • 2 kašike šećera,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1 kašičica čokolade u prahu

Opis

30'
40'
0
5
  • Umesiti testo na uobičajen način i ostaviti da odmara. Kad se udvostručilo, istresti ga na sto i praviti loptice željene veličine, ne moraju sve biti iste. Otopiti maslac sa šećerom, dodati cimet i čokoladu, pa promešati da se ujednači.
  • Kuglof podmazati, pa u njega ređati loptice umočene u preliv, i sve tako, do, otprilike, 2/3 kuglofa. Pustiti da odmori, taman toliko da se pećnica ugreje na 180 stepeni. Preliti hleb ostatkom preliva i peći 35-40 minuta, zavisno od pećnice.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam