Pacer kuglof

Objavljeno 09.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brašna,
  • prstohvat soli,
  • 100 g šećera,
  • 2/3 kocke kvasca,
  • 100 g putera,
  • 2 žumanceta,
  • 250 ml mleka,
  • 1 kašičica rendane limunove kore
  • Fil I
  • 100 g mlevenog maka,
  • 2 kašike šećera,
  • po potrebi vrelog mleka,
  • 1 kašika ruma,
  • malo cimeta
  • Fil II
  • nekoliko kašika džema od kajsije
  • Fil III
  • 100 g mlevenih oraha,
  • 2 kašike šećera,po potrebi vrelog mleka,
  • 1 vanilin šećer
  • Fil IV
  • 100 g mlevenog rogača,
  • po potrebi vrelog mleka,
  • 2 kašike šećera

Opis

60'
30'
0
5
  • Od navedenih sastojaka umesiti elasticno testo, i ostaviti ga da miruje. Kad udvostruči volumen, istresti ga na radnu površinu i podeliti na osam jednakih loptica. Svaku lopticu razvaljati oklagijom i premazati filom. Ne stavljati previše fila da ne bi iscurio i lepio se za kalup, a isto tako voditi računa da svaki fil treba da stigne za dva rolatica.
  • Ređati rolatice u podmazan i pobrašnjen kalup. Ostaviti ga da odmara, pa ga peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni, da fino porumeni, otprilike 30-45 minuta, opet zavisi od pećnice. Paziti da ne pregori po vrhu.
  • Pečen kuglof ostaviti u isključenoj rerni da se malo "tisti". Dobro ohladjen kuglof seći na šnitice.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam