Pacer kuglof

Objavljeno 08.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brasna,100 g secera,100 g putera,2 zumanceta,250 ml mleka,2/3 kocke kvasca,prstohvat soli,1 kasicica rendane limunove kore
  • Fil I
  • 100 g mlevenog maka,2 kasike secera,po potrebi vrelog mleka,1 kasika ruma,malo cimeta
  • Fil II
  • nekoliko kasika dzema od kajsije
  • Fil III
  • 100 g mlevenih oraha,1-2 kasike secera,1 vanilin secer,po potrebi vrelog mleka
  • Fil IV
  • 100 g mlevenog rogaca,2 kasike secera,po potrebi vrelog mleka

Opis

60'
35'
0
0
  • Od navedenih sastojaka umesiti elasticno testo, i ostaviti ga da miruje. Kad udvostruči volumen, istresti ga na radnu površinu i podeliti na osam jednakih loptica. Svaku lopticu razvaljati oklagijom i premazati filom. Ne stavljati previše fila da ne bi iscurio i lepio se za kalup, a isto tako voditi računa da svaki fil treba da stigne za dva rolatica.
  • Ređati rolatice u podmazan i pobrašnjen kalup. Ostaviti ga da odmara, pa ga peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni, da fino porumeni, otprilike 30-45 minuta, opet zavisi od pećnice. Paziti da ne pregori po vrhu.
  • Pečen kuglof ostaviti u isključenoj rerni da se malo "tisti". Dobro ohladjen kuglof seći na šnitice.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam