Peciva sa džemom od kajsija

Sastojci

  • 700 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1kašika šećera
  • 1 kockica kvasca
  • 5 kašika ulja
  • 350 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje za premaz
  • nekoliko kašika džema od kajsija
  • malo šećera u prahu

Opis

40'
20'
0
5
  • Prosejati brašno, dodati mu so, šećer i suvi kvasac, promešati. Sipati ulje, pa podlivajući toplim mlekom, umesiti elastično testo. Ostaviti ga na toplom da odmara. Kad se udvostručilo, podeliti ga na dva dela, jedan veći, drugi manji. Veći deo razvući oklagijom, pa čašom vaditi testo.
  • Manji deo takođe rasući, pa preći valjkom za testo da se dobije mrežica. Iseći je većom čašom. Na svaku pogačicu staviti malo džema, preklopiti mrežicom, krajeve podaviti ispod pogačice, da se ne podigne prilikom pečenja. Ostaviti da odmore, pa premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni da porumene. Gotova peciva posuti šećerom u prahu.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam