Pita sa blitvom

Sastojci

  • 200 ml mleka
  • 200ml.vode
  • 20g.Alfa kvasca
  • 5kašika ulja
  • 1kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • Za fil: 500g. blitve
  • 100g sitnog sira
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 jaja

Opis

35'
25'
0
0
  • Priprema fila: Iseckati blitvu pa dodati sir,jaja i kiselu pavlaku ako je potrebno staviti i malo soli. Priprema pite: Zamesiti testo pa ga ostaviti 15 min. da odstoji (da odmori), Zatim odstajalo testo podeliti na dve loptice. Prvu lopticu podeliti na dva dela pa prvi deo razviti koliki je pleh i staviti koru u padmazan pleh. Staviti pola pripremljenog fila od blitve ..pa opet razvijena kora pa opet blitva. Od drugog dela testa razviti koru pa je premazati istopljenim puterom i preklopiti dva puta. Zatim razviti koru iseći na trokute svaki trokut zaseći malo pri vrhu i provlačiti ivice ..redjati preko fila. Ostaviti pitu 15 min. da odstoji i peći na 180 .C 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam