Pita sa četiri fila

Objavljeno 04.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • Testo 550 g brasna
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasika secera
  • 1 kocka kvasca
  • 2 kasike kisele pavlake
  • 1 soljica ulja
  • 1 jaje
  • oko300 ml tople vode Fil I 200 g spanaca
  • 1crni luk
  • po ukusu so Fil II 3-4 pecene crvene paprike
  • 2 cena belog luka
  • po ukusu so Fil III 300 g kupusa
  • po ukusu soli i bibera Fil IV 200-250 g sira
  • po ukusu soli

Opis

50'
0'
0
0
  • Zamesiti glatko testo od brašna, soli, šećera, kvasca, ulja i pavlake, uz dodavanje tople vode. Ostaviti na toplom da narasta. Za to vreme spremiti filove, za fil od spanaća iseckati crni luk, pa ga dodati opranom i narezanom spanaću, posoliti i dobro promešati. Papriku očisititi i iseckati. Na ulju propržiti beli luk, pa mu dodati papriku i kratko pržiti, začiniti po ukusu. Kupus narendati, pa ga dobro upržiti. Posoliti, pobiberiti. Za četvrti fil sir izdrobiti i, ako je potrebno, posoliti. Kad je testo udvostručilo zapreminu, istresti ga na radnu površinu i podeliti na dve lopte. Jednu razvući oklagijom na veličinu pleha. Od druge lopte otkinuti dva komadica testa veličine većeg oraha, pa razvući rukama lente koje ćemo staviti unakrs preko testa, da bi ga podelili na četiri dela, formirajući pregrade u koje ćemo staviti filove.
  • Spanać dobro iscedimo od vode i napunimo jednu pregradu, a u preostale stavimo filove od sira, paprike i kupusa. Od preostalog testa isečemo trakice i napravimo mrezu. Ostavimo da odmara, taman onoliko koliko je potrebno da se pećnica ugreje. Premazemo pitu umućenim jajetom i pečemo na 200 stepeni da fino porumeni.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam