Pizza "Corona"

Objavljeno 04.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • Za testo
  • 500 g brasna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1 soljica maslinovog ulja
  • oko 250 ml tople vode
  • Za nadev
  • 200 g pilecih grudi u crevu
  • 200 g kackavalja
  • 100-150 g mariniranih sampinjona
  • po ukusu kecapa i origana
  • Za premaz
  • 1 jaje
  • malo semenki susama i curikota

Opis

60'
20'
1
4
  • Prosejati brašno, dodati mu sve sastojke i umesiti mekse testo. Ostaviti da se udupla.
  • Za to vreme, iseći na kockice namirnice potrebne za nadev. Rastanjiti testo i obeležiti sredinu.
  • Manjim poklopcem utisnuti kružnicu, pa sredinu podeliti na osam trouglova. Obod kružnice premazati kečapom, formirajuci još jedan krug, ali ne ići do ivice testa.
  • Raspodeliti nadev po kečapu, posuti origanom. Svaki trougao iseći od sredine, a u svakom drugom napraviti zarez, kroz koji provučemo vrh, formirajuci pletenicu.
  • Sve trouglove povučemo slobodno preko nadeva i podvučemo pod testo, da se ne bi izvukli prilikom pečenja. Premazati žumancetom, posuti semenjem i ostaviti da još malo odmara. Peći da fino porumeni, poslužiti uz kečap...

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam