Pljeskavice u domaćoj lepinji
Sastojci
- 600 g brašna
- 1 kocka Alfa kvasca
- 1 kasika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 dl mleka
- 2 dl tople vode
- 3 kašike ulja
- Pljeskavice:
- Potrebno je:
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 kašika mlevene ljute paprike
- 2 kašike senfa
- so
- crni mleveni biber
- 1 kašika ulja
- 2 kašike prezle
- 1 srednja glavica crnog luka
- začin po ukusu
- 1 kesica praška za pecivo.
Opis

- Domace lepinje.U toplo mleko staviti kocku kvasca i secer da nadodje, zatim zamesiti meko testo sa ostalim sastojcima.Testo pokriti krpom i ostaviti da kisne.
- Testo podeliti na 5 loptice i svaku rastanjiti rukom.Ostaviti ih jos 20 min.da nadodju pa ih zasecite tupim nozem.Poredjajte ih u podmazan pleh i svaku premazite mlakom vodom.
- Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 C 15 min.pa smanjite temperaturu na 150 C i pecite jos malo
- .Pecene lepinje opet premazite mlakom vodom i uvijte u krpu da bi bile mekane.
- Pljeskavice. Crni luk sitno iseckati,dodati sve ostale sastojte i zamesiti testo.Ostaviti da prenoci u frizideru,oblikovati i peci pljeskavicve na rostilju.
- Prijatno!
Komentari