Raspukliruzicasti hlepcici

Objavljeno 09.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brasna,1 kasicica soli,1 kasika secera,1 kocka kvasca,1 soljica ulja,1 jaje,1 kasicica crvene kolacarske boje,275 ml soka od cvekle
  • Za premaz
  • 1 kasika kukuruzbog brasna,2 kasike jogurta

Opis

60'
35'
0
5
  • Prosejati brašno, dodati mu sve sastojke, pa sa toplim sokom od cvekle umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmara.Narašlo testo podeliti na pet jednakih delova i staviti u pleh obložen pek papirom.
  • Za premaz umutiti kukuruzno brašno sa jogurtom, pa na svaki hlepčić staviti po kašiku.
  • Ugrejati pećnicu, za to vreme će hlepčići odmoriti. Četkicom razmazati premaz, ako je potrebno, dodati još. Peći hlepcice 5-10 minuta na 200 stepeni, pa kad premaz popuca, smanjiti temperaturu i peći još 10-15 minuta, što opet zavisi od pećnice.

Bonus saveti

Što se tiče kolačarske boje, znam da mnogi nisu ljubitelji iste, ali ja sam je dodala čisto da testo dobije intenzivniju boju... Naravno da može da se izostavi.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam