ŠARENA PITA

Sastojci

  • 200 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 5 kašika ulja
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • Za fil:
  • 3 jajeta
  • 200 ml pavlake (podeliti na 3 dela)
  • 200 g šunkarice
  • 200 g sitnog sira (podeliti na 3 dela)
  • 150 g blitve

Opis

30'
45'
0
5
  • Zamesiti testo pa ga ostaviti 15 minuta da odmori. Zatim testo podeliti na dva dela, veći i manji. I - deo fila: Blitvu obariti i sitno je iseckati posoliti je i dodati jedno jaje, trećinu sira i trećinu pavlake.
  • II - deo fila: Izrendati šunkaricu dodati jedno jaje jedan deo sira i jedan deo pavlake.
  • III - deo fila: sastaviti trećinu sira, pavlake i jedno jaje. Veći deo testa razviti veličine pleha i da prekriva stranice pleha. Na testo staviti prvi deo fila od blitve sira, pavlake i jajeta. Zatim staviti drugi deo fila od sira, šunkarice jaja i pavlake. I na kraju dodati treći deo fila od sira, pavlake i jajeta.
  • Zatim testo koje pada preko ivice pleha iseći a testo koje je ostalo do ivice pleha presaviti preko fila. (oko 2 cm testa). Preostalo testo razviti i iseći na trake. Trake poredjati po filu.
  • Ostaviti pitu 15 minuta da odstoji zatim je premazati žumancetom i posuti ili susamom ili origanom. Peći na 180 C oko 35 minuta.
  • spečenu pitu malo ohladiti pa seći na kocke.

Bonus saveti

I izgled i ukus fantastičan....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam