Šareni leopard hleb

Objavljeno 18.01.2016. od Dijana Popovic

Sastojci

  • Sastojci:
  • 500 g mekog brašna tip 400
  • 80 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 2 kašike rendane kore od narandže
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 1 žumance
  • 2,5 dl mlakog mleka
  • za svetliji deo:
  • 1 kašičica kakaoa 1 kašika ruma 2 kasike mlevenih oraha
  • za tamniji deo:
  • 125 g istopljene crne čokolade
  • 1 kašičica cimeta 2 kassike mlevenih oraha
  • za premazivanje 1 belance

Opis

30'
45'
0
5
  • Priprema: Sjediniti sve suve sastojke, dodajti žumance maslac i mleko pa umesiti glatko testo. Testo p odelite na tri dela beli deo testo neka bude malo veći. U jedan deo dodajti kašičicu kakaoa i kasiku ruma umesite i dodati mlevene orahe U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu cimet, i mlevene orahe pa sve fino sjediniti Podelite svaki deo testa na 7 loptica Ostaviti ih da se malo odmore, 30 minuta. Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon.. Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, potom u belo. svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica U modlu staviti pek papir papir premazati sa puterom . Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu Kolač ostavite da nadodje 1 h Peci na 170 stepeni 20 minuta pa kolac pokriti pek papirom smanjiti temperaturu rerne na 150 i peci jos 25 minuta ohladjen kolac posuti vanilin scerom i prah secerom prijatno

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam