Školjkice

Objavljeno 09.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brasna,1,5 kasicice soli,1 kasika secera,1/2 kocke kvasca,2 kasike kiselog mleka,1 soljica ulja,250 ml vode,100 g krem sira za punjenje
  • Za razvlacenje
  • 1 kasika brasna,1 kasika gustina,100 g otopljenog maslaca za premazivanje,1 jaje

Opis

60'
25'
0
5
  • U prosejano brašno staviti sve suve sastojke, dodati kiselo mleko, pa podlivajući toplom vodom umesiti meko testo. "Izlupati" tridesetak puta testo o radnu površinu i ostaviti da odmori.
  • Nadoslo testo odvajati na veličinu dečije šake. Pomešati brašno i gustin, pa posuti što i oklagijom rasuci po tri korice, premazati ih otopljenim puterom, sem poslednje, pa razvući koru.
  • Zamotati koru u rolatić, pa seći na manje komadiće, otprilike 1,5-2 cm. Položiti testo na isečenu stranu, pa ga pažljivo prstom spljoštiti u vidu čamčića i udubljenje puniti krem sirom.
  • Pažljivo spojiti ivice testa da sir ne iscuri i formirati "školjku", pri čemu će se testo malo razlistati.
  • Ostaviti peciva da odmore, pa premazati umućenim jajetom i peći dok ne dobiju zlatnu boju.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam