Slane buhtle

Objavljeno 30.01.2016. od Dijana Popovic

Sastojci

  • Za fil
  • 200 g tanko sečenih pileih prsa ili šunke
  • 200 g ementalera, tanko sečeno
  • kečap ljuti ili blagi
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam za posipanje
  • 500 g mekog brašna
  • 100 ml mlake vode
  • 100 ml mlakog mleka
  • 100 mla ulja
  • 1 jaje
  • 2 kašičice soli
  • 50 g svežeg kvasca

Opis

30'
25'
0
0
  • Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 50 minuta.
  • Nadošlo testo premesiti, razviti, iseci tako da dobijete 16 trouglova.
  • Fil: Na širi deo staviti šunku, kečap i kačkavalj, motati kifle od šireg dela ka užem
  • Uljem podmazati tepsiju pa ređati.
  • Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom, peći na 200 stepeni 25 minuta. Prijatno

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam