Slatka "suncokret" pogača

Sastojci

  • Za testo:
  • 500 g brašna,
  • 2 kašike šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kocka kvasca,
  • 250 ml mleka,
  • 1/2 šolje ulja,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica naribane limunove korice
  • Za nadev:
  • nekoliko kašika džema od breskve,
  • malo šećera i maka,
  • 1 jaje za premaz,
  • malo maka, susama i ovsenih pahuljica za posipanje

Opis

60'
35'
0
5
  • U prosejano brašno staviti so, šećer, sitno naribanu koricu limuna, instant kvasac kao i ostale sastojke i umesiti toplim mlekom mekanije testo. Ostaviti ga da naraste. Odvojiti dve lopte. Svaku razvaljati na veličinu pleha u kome će se peći. Tepsiju podmazati, staviti pek-papir i staviti prvu koru.
  • Činjicom obeležiti u sredini kore kružnicu. Premazati je sa nekoliko kašika džema. Obod nauljiti i naizmenicno posuti šećerom i makom.
  • azvući drugu koru i staviti je preko prve. Pažljivo činijicom opet preći preko dela filovanog džemom i lagano pritisnuti.Sad iseći testo sa strane na 16 delova.Svaki deo lagano zavrnuti na jednu stranu i prstima nežno oblikovati latice.
  • Celu pogaču premazati umućenim jajetom, sredinu suncokreta posuti susamom, makom i pahuljicama, a latice sa malo susama i maka. Ostaviti da odmori još malo, pa peći dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam