SLATKE KROFNE

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 20 gr kvasca
  • 1 zumance
  • kasika masti
  • 2 kasike secera
  • pola kasicice soli
  • casica rakije
  • korica limuna oko 500 g brasna
  • ulje za przenje

Opis

60'
15'
0
0
  • kvasac staviti u mleko da nadodje, umutiti mast sa secerom, zumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brasno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da nadodje oko 50 min. Zatim ga izruciti na pobrasnjenu povrsinu, razvucite koru oko 7-8 mm debljine, testo ce vec Kalupom ili casom vaditi krofne i redjati jednu do druge i ostaviti opet 1o-ak min… Zagrejati ulje u dubljoj serpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne povrsine. Kada ih spustite, poklopite serpu, a kada ih okrenete neka serpa bude otvorena. Gotove uvaljajte obilatoo u prah secer, ili vec po ukusu.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam