Štrudla sa makom

Objavljeno 24.10.2015. od Sandra Novakovic

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 250 ml toplog mleka
  • 70 g šećera
  • 2 jajeta
  • 150 g margarina
  • 20 g kvasca prstohvat soli
  • 500 g mlevenog maka ( sa svim dodacima za kolače )
  • 100 g suvog grožđa (po želji)
  • 2 dl vrelog mleka
  • kašičica cimeta

Opis

30'
20'
0
5
  • Prelijte mešavinu maka, suvog grožđa i cimeta sa vrelim mlekom i dobro promešajte.
  • Umesiti glatko testo od ostalih sastojaka i ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.Podeliti testo na dva dela i svaki deo razvuci u obliku pravougaonika. Premazati pripremljenim makom u uviti kao rolat.
  • Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje , premažite otopljenim margarinom i ostavite još 20 minuta da odstoji. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam