SVADBENA POGAČA

Sastojci

  • Za testo: 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kocka kvasca
  • 150g
  • margarina za premazivanje kora.

Opis

60'
45'
0
5
  • 1.Zamesiti testo i ostaviti ga da odstoji 15 minuta. Zatim testo odvojiti na 4 veće loptice . 2.Od svake loptice odvojiti po četri manje loptice.
  • 3.Svaku razvijenu lopticu premazujemo sa istopljenim margarinom. Tri premažemo, a četvrtu ne premazujemo.
  • Kada su kore premazane margarinom razviti ih u veličini pleha, prebaciti namazane kore u podmazan pleh.
  • 4.Kada smo koru prebacili u pleh, isečemo je na osmine i svaku koru (laticu) povlačimo kroz mali rez i povlačiti u pravcu pleha . Drugu koru isto podelimo na četri manje kore i svaku malo razvijenu koru premažemo sa istopljenim margarinom... Koru razvijemo još malo pa je isečemo na osmine. Svaku osminu malo zaseći pa ivice testa provlačiti kroz zareze i svaku osminu redjati izmedju latica na pogači. To isto ponoviti i sa ostale dve pogačice.... Znači i treću pogačicu podeliti na četri dela premazati istopljenim margarinom -razviti i seći na osmine,svaku osminu malo zaseći pa ivice testa provlačiti i redjati u pleh ..... Ovo isto ponoviti i sa četvrtom pogačicom.
  • 5.Pogaču premažemo žumancetom i pečemo na 180 C oko 45 minuta. Zavisi od rerne i kako vam peče. 6.Može manje da se peče, a može i više.

Bonus saveti

Pogača je napravljena za specijalnu priliku i svi su bili oduševljeni i njenim izgledom i ukusom...

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam