Zeleno srculence

Objavljeno 31.10.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 100 g posnog margarina
  • 100 g posnog margarina Fil I: 2 veća struka praziluka
  • po ukusu soli i biberaFil II: 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • veza peršuna

Opis

45'
30'
0
5
  • Prosejati brašno, staviti sve sastojke, pa toplim sojinim mlekom umesiti glatko testo. Mleko dodavati postupno, u zavisnosti od vrste brašna, zavisiće i koliko će mleka "popiti"... zato ga dodavati postepeno...
  • Dok testo odmara, napraviti filove.
  • Za prvi fil iseći praziluk i na margarinu ga ispržiti. Kad omekša, začiniti po ukusu.
  • Za drugi fil narendati sve povrće, pa ga takođe na margarinu pržiti dok ne omekša, pa i njega začiniti po ukusu. Od drugog fila će vam ostati, ali-uvek ga možete iskoristiti...
  • Kalup u vidu srca obložiti pek papirom. Testo podeliti na dva dela, jedan veći, drugi manji, veličinu ćete odrediti sami, u zavisnosti od vašeg pleha.
  • Manju loptu razviti i staviti u pleh, pa po njoj bogato naneti fil od praziluka.
  • Veću loptu rasklagijati i čašom vaditi pogačice. Slagati po tri, tako da se preklapaju, pa naneti fil od povrća po sredini. Smotati rolnicu, pa je seći na tri dela, formirajuci "ružice".
  • "Ružice" ređati uz ivice pleha, formirajuci venčić.
  • Od preostalog testa iseći šire trakice zupčastim nožićem. Trakice staviti preko pogače, ali ostaviti dovoljno razmaka da se vidi punjenje. Ostaviti pogacu da "odmara". Ugrejati pećnicu, pa premazati celu pogaču otopljenim posnim margarinom i staviti da se peče dok ne dobije finu, zlatastu boju.
  • Pečenu pogaču premazati otopljenim margarinom.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam