Hleb sa kafom
Opis
Moja omiljena kafa i hleb
Volim da pijem običnu domaću kafu, slađu a jaču.
Da i najviše volim da je sama sebi skuvam. Moja omiljena kafa je "Samba".
Sedim tako i razmišljam,pravila sam hleb sa kupusom, koprivom, krastavcem, lukom...
Pa što ne bih napravila hleb i sa kafom. Ali ne sa kuvanom kafom. U hleb ću dodati , 2 kašike mlevene kafe, pa da vidimo kako će ispasti.
Potrebno je:
1kg brašna,
2 kašike mlevene kafe, (ja pijem jedino Samba kafu tako da sam stavila 2 kašike mlevene Sambe)
2 kašičice soli,
pola kašičice šećera,
40g svežeg kvasca i
600ml mlake vode.
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so,kafu i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom
U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Komentari