Hleb sa kafom

Objavljeno 19.12.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Moja omiljena kafa i hleb Volim da pijem običnu domaću kafu, slađu a jaču. Da i najviše volim da je sama sebi skuvam. Moja omiljena kafa je "Samba". Sedim tako i razmišljam,pravila sam hleb sa kupusom, koprivom, krastavcem, lukom... Pa što ne bih napravila hleb i sa kafom. Ali ne sa kuvanom kafom. U hleb ću dodati , 2 kašike mlevene kafe, pa da vidimo kako će ispasti. Potrebno je: 1kg brašna, 2 kašike mlevene kafe, (ja pijem jedino Samba kafu tako da sam stavila 2 kašike mlevene Sambe) 2 kašičice soli, pola kašičice šećera, 40g svežeg kvasca i 600ml mlake vode. Priprema: Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so,kafu i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam