Hlepšići

Objavljeno 02.07.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Kako iskoristiri stari hleb, postoji više načina, nekada je grehota bila baciti i mrvicu hleba. Znam ljude koji ako im padne mrvica hleba pokupe je , dunu,prekrste se i pojedu je. Ali malo je danas takvih. Potrebno je: Stara vekna hleba,ja sam koristila baget, 1 dl ulja, 1 glavica beloga luka, po ukusu ljuta začinska paprika, po ukusu slatka začinska paprika, Tucana paprika po ukusu. Priprema: Hleb iseći premazati sa uljem. posuti sitno seckanim belim lukom. ljutom, slatkom i tucanom paprikom. Zatim staviti u tepsiju i zapeći. Izvaditi iz rerne i posuti sitno seckanim crnim lukom. Moja priča Eto da i moja mama nešto napravi, brzo,lako, jednostavno, a da ne upropasti nešto dobro. Ipak je napravila štetu, slikala je testeninu za neki konkurs u kristalnoj čaši, Bože testenina u čaši, ali ajde voli ona to tako. Lepo joj čaša ispadne iz ruke i razbije se, rasparila je komplet, nije se mnoogo sekirala, u zadnje vreme nema dana da nešto ne razbije. Čaše, tanjiri, vaze, Ali to je moja mama, postala je trapava , ali vidim da se trudi, stvarno se trudi. Voli te tvoj.... Vidim da je mama ove Ciganske hlepčiće slikala pored lešnika. Volela je mama sestri i meni kada smo bili mali da priča o Keltima i Keltskoj magiji. Kaže ona ovako:" zamislite želju, napišite je na papir i štipaljkom zakačite za granu lešnika. A ja mami odgovorim. Mama pošto ti želiš da putuješ u Irsku, napiši želju i prikači je štipaljkom za granu lešnika. Pa ako se tebi ispuni onda ćemo Mika i ja da zamišljamo želje. Nasmeja se moja mama i reče, brišite napolje.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam