Kroasani
Opis
Kroasani
Ovu su kroasani koje sam ja napravila i objavila 06.03.2016. godine.
Recept smo dobili od provrnog majstora za testo. Bilo da su prazni ili filovani u svakom slučaju su odlični. Sve moje prijateljice iz grupe fantastično spremaju razna jela. Slana, slatka.
Ali "PROFESORICA" za testo je majstor.
Njena peciva rastu "DO NEBA".
A sada recept
Potrebno je:
550 ml hladne vode,
40 g kvasca,
1 kašičica šećera,
2 kašičice soli i
1 kg brasna.
Za premazivanje: 25% margarina na ukupnu kolicinu testa ( na 1 kg testa 250 g margarina).
Priprema:
U posudu nalijte hladnu vodu, dodajte kvasac, šećer, so, brašno i zamesite testo. Izručite na radnu povrsinu prekrijte najlonom i ostavite da naraste.
Zatim rastanjiti testo, stavite celu kocku margarina i preklopite sa svih strana i ostaviti u frižider na 15 minuta uvijeno u plastičnu kesu. Oklagijom rastanjiti testo u duži a uži pravougaonik i opet preklapajte. Vratiti u frižider na 15 minuta.
Postupak ponoviti tri puta uz odmaranje od 15 minuta. Razvući dugačku koru i isecite testo Oblikujte kroasane i ređajte ih u pleh oblozen pek papirom.. Ostaviti na toplom da nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Komentari