Kroasani

Objavljeno 13.02.2021. od Verica Poznanovic

Opis

Kroasani Ovu su kroasani koje sam ja napravila i objavila 06.03.2016. godine. Recept smo dobili od provrnog majstora za testo. Bilo da su prazni ili filovani u svakom slučaju su odlični. Sve moje prijateljice iz grupe fantastično spremaju razna jela. Slana, slatka. Ali "PROFESORICA" za testo je majstor. Njena peciva rastu "DO NEBA". A sada recept Potrebno je: 550 ml hladne vode, 40 g kvasca, 1 kašičica šećera, 2 kašičice soli i 1 kg brasna. Za premazivanje: 25% margarina na ukupnu kolicinu testa ( na 1 kg testa 250 g margarina). Priprema: U posudu nalijte hladnu vodu, dodajte kvasac, šećer, so, brašno i zamesite testo. Izručite na radnu povrsinu prekrijte najlonom i ostavite da naraste. Zatim rastanjiti testo, stavite celu kocku margarina i preklopite sa svih strana i ostaviti u frižider na 15 minuta uvijeno u plastičnu kesu. Oklagijom rastanjiti testo u duži a uži pravougaonik i opet preklapajte. Vratiti u frižider na 15 minuta. Postupak ponoviti tri puta uz odmaranje od 15 minuta. Razvući dugačku koru i isecite testo Oblikujte kroasane i ređajte ih u pleh oblozen pek papirom.. Ostaviti na toplom da nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam