Kuglof sa makom

Objavljeno 19.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Kuglof, kolač koji se jako brzo pravi, ne traži mnogo truda i rada. Kuglof, kolač pečen u rebrastom kalupu, u obliku prstena s rupom u sredini. Kroz tu rupu na kuglofu možete da provirite, i posmatrate okolinu.Neko će pomisliti ova nije pri sebi, ali baš Vas briga. Kada ga stavite na tacnu ili tanjir za služenje u sredinu možete da stavite omiljeno cveće ili neku lepu poruku urolanu i ukrašenu mašnom. Naravno da poruka treba svojeručno da bude napisana. Ne mora nešto dugo kao pismo, dovoljno je par reči, jedna rečenica. Ako ga poklanjate u tu rupu možete staviti recept, kako se pravi kuglof. Tipa Dragi, ako ti se dopada kuglof, recept ti je uz kuglof poklon, sledeći put možeš da probaš da ga napraviš sam, ali zajedno da ga probamo. Mašta, može svašta. Nekome nosite tri poklona u jednom, kuglof, cveće i poruku odnosno recept. Kuglof ne može da ne uspe, ako se ukućani žale da je tvrd, neka ga jedu i zalivaju sokom i mlekom. Meni je sve lepši što duže stoji. Ali teško. pojede se za tren. Ja imam dve modle za kuglof jednu većiu i jednu manju. Ali su prelepe i one male modle za kuglog. Kuglov veličine omanjeg dlana. Potrebno je: 1dl ulja,, 100 g šećera, 5 jaja, 2dl mleka, 400 g brašna, 1 vanilin šećer, 100g maka u zrnu, 5 kašika meda i 1 prašak za pecivo. Priprema: Jaja umutiti sa šećerom, zatim dodati, mak,mleko, vanilin šećer, med, ulje i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu preručiti u kalup za kuglof, podmazan i posut brašnom. U zagrejanu rernu staviti da se peče. Probati drvenim štapićem da li je pečeno, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je. Kuglof možete posuti šećerom u prahu, preliti otopljenom čokoladom, medom... Odnosno po vašem ukusu.

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam