Lenja pita

Objavljeno 23.04.2021. od Verica Poznanovic

Opis

Lenja pita sa jabukama Ovo je brza verzija Lenje pite, jer je testo već gotovo. Znači pola posla je već odrađeno, kažu da lisnato testo kupuju lenje domaćice, da li je baš tako? Bilo kako bilo meni je i ova brza verzija Lenje pite odlična. Potrebno je: 500 g lisnatog testa, 7-8 jabuka srednje veličine, 3 kašike griza, 6 kašika šećera, trebalo bi da se doda i 1 kašičica cimeta, ko ga voli, ko ne može i bez cimeta. Priprema: Jabuke se oljušte i izrendaju ko više voli može ih iseckati na male kockice. Pomešaju se zajedno sa grizom, šećerom i cimetom. Razvlači se jedno lisnato testo preko pleha, obloženim papirom za pečenje, krajevi se ostave da vire. Smsa se sipa i krajevi se uvijaju. Drugi list lisnatog testa se razvuče, iseče valjkom za sečenje, možete a i ne morate, možete jednopstavno prekriti fil razvučenim testom i izbockati viljuškom. Peći pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečena. Pečenu i prohladjenu pitu ja sam posula šečerom u prahu. Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Bačkova kuhinja! Ova pita ne bi bola toliko lepa, da je ne krasi heklanje moje drage prijateljice Adilje Hodže.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam